Individueel Advies & Coachen

De volgende onderwerpen kunnen deel uitmaken van het traject:

Omschrijving

Veel mensen geven de voorkeur aan één op één begeleiding. Op basis van uw wensen en leerdoelen stellen wij een individueel traject samen. Dit kan variëren van een tot een aantal bijeenkomsten. Het gaat hier vaak om een samenspel van verbale en non-verbale gesprektechnieken. Uitgangspunt voor de inhoud van de training is uw specifieke vraag of werksituatie.

Helma Westerhof is ook als communicatiecoach verbonden aan De Academie voor medisch specialisten. In de rust en de veiligheid van het persoonlijk contact kunt u communicatievragen inbrengen en oefenen. Vaak met gebruik van filmfragmenten van enkele consulten. Deze manier van werken wordt als zeer plezierig en effectief ervaren. Naar keuze op uw werkplek of bij mij in Naarden. Informatie en Afspraken: PQ Consult, Helma Westerhof
T. 06 54354017 | E. info@pqconsult.nl

De Academie voor medisch specialisten / coaches

 • 'Consult in beeld'; individuele communicatietraining voor medici.

  (Digitale registratie van een aantal patiëntcontacten gevolgd door feedback.)

  Soms verloopt de communicatie met uw patiënten niet helemaal lekker of misschien heeft u wel eens een opmerking over uw manier van communiceren gehad. Het kan ook zijn dat u het gevoel hebt dat uw consultvoering effectiever kan omdat u veel tijd en energie verliest op uw polidagen. Zien is geloven. Wanneer u uw consulten zelf terugziet krijgt u inzicht in uw manier van communiceren en een indruk van de sfeer in de spreekkamer. Zowel de verbale als de non-verbale aspecten worden duidelijk. Evenals de structuur van het consult. U ziet wat uw sterke kanten zijn en ook welke valkuilen u kunt aanpakken om de effectiviteit van uw communicatie te vergroten. Zo houdt u meer energie over en gaat u niet zelden met meer plezier werken! Na het zelf terugkijken maakt u een keuze uit de fragmenten die u de docent wilt voorleggen. Door samen met de docent de beelden terug te kijken, krijgt u concrete feedback en tips waar u direct iets aan heeft. Deze manier van werken wordt als zeer plezierig en effectief ervaren. Kan zowel in kleine, zelf samengestelde, groepen als individueel worden gevolgd.

  Testimonial Bernhoven

 • 'Presenteren en Pitchen'; uw publiek boeien van de korte Powerpitch tot de symposiumpresentatie.

  Presenteren gaat over contact maken, zowel met uw lichaamstaal als met effectieve woordkeuze. De opbouw van uw verhaal is weliswaar belangrijk maar ondergeschikt aan de ‘factor spreker’. Het gaat om de sterke combinatie van vorm en inhoud. Wanneer u in de eerste seconde van uw spreektijd contact maakt met uw publiek dan volgt uw verhaal bijna vanzelf. Mensen onthouden vooral hoe de sfeer was en kunnen over de inhoud vaak niet veel meer terug vertellen. Maak dus eerst werk van uw contact met het publiek. Maak oogcontact, glimlach en knik, spreek ze direct aan en stel vragen, werp eens een denkertje de zaal in. Contact hebben met de zaal vermindert de angst om te spreken en doet u vergeten dat u op een podium staat. U kunt het leren en oefenen in een ‘één op één’ of (kleine) groepssessie met of zonder camera. Alle aspecten van het contact maken tot en met een advies over uw kleding maken deel uit van de training.

 • Solliciteren, selectie, acquisitie; uzelf goed presenteren in gesprekken waar veel van afhangt

  De vragen die u kunt verwachten en de passende antwoorden weet u meestal zelf al en kunt u opzoeken op internet. Het gaat juist om de manier waarop u zich presenteert tijdens deze vaak stressvolle gesprekken waar veel van afhangt. Het gesprek begint al in de wachtruimte, tijdens de eerste kennismaking en op weg naar de kamer waar het gesprek gaat plaatsvinden. Dan: hoe schudt u de hand en in welke volgorde? Hoe en waar gaat u zitten? Openen en afsluiten van het gesprek. Hoe houdt u contact met uw interviewer(s)? En tenslotte niet onbelangrijk: wat trekt u aan die dag? Advies over kleding waarin u de indruk maakt die u wilt maken én waarin u zich zeker voelt. We kunnen u natuurlijk geen garantie geven, maar wel een optimale voorbereiding bieden.

 • Trainingen
  & Scholing
 • Voordrachten
  & Congressen
 • Coaching
  & Individuele trajecten
 • Adviezen
  Kantoor & Praktijk
 • Groeps Praktijk Diemen-Noord