Over PQ Consult

Welkom bij PQ Consult!

Wij organiseren trainingen, nascholingen en workshops, voordrachten op congressen en seminars en individuele communicatieconsulten. Iedere organisatie, beroepsgroep en persoon die een • maakt van effectief en respectvol communiceren is onze doelgroep.

bridge

De Visie van PQ:

Communiceren gaat over contact maken. Maak contact met uw gesprekspartner, direct of op afstand. Alleen dán komt de inhoud van uw woorden over.

En onze Missie:

U de ’tools’ geven om effectiever, plezieriger en met meer voldoening te communiceren met uw klant, patiënt of collega.

Wát u zegt is belangrijk, hoe u overkomt is doorslaggevend …

Door de inhoud los te laten, krijgt u grip op de vorm. Wanneer vorm en inhoud met elkaar in overeenstemming zijn, communiceert u helder en krachtig. En die vorm, dat bent u! U bent zelf het belangrijkste transportmiddel van uw boodschap. Maak contact met degene met wie u spreekt. Communiceer met oog voor de ander. Dat kan non- verbaal met een knikje, een glimlach en oogcontact en verbaal door oprechte interesse te tonen en vragen te stellen aan de ander. Zelfs wanneer u een zaal met 200 toehoorders toespreekt!

Voor ieder bedrijf, organisatie, beroepsgroep én persoon is effectief communiceren van ‘levensbelang’. En dan gaat het vooral om de manier waarop u zich presenteert. Denk aan de non-verbale signalen, zoals lichaamstaal, mimiek, houdingen en gebaren én kleding en uiterlijk. Het gaat ook om inlevingsvermogen; wat heeft deze persoon, klant of patiënt, op dit moment nodig? Realiseer u dat uw woordkeuze voor en tegen u kan werken. Het kan zelfs gaan om het gebruik van kleuren in een bedrijf of praktijk en het inrichten van de ruimte op een manier die prettig communiceert en waarin zowel bezoeker als medewerker zich welkom en prettig voelt. PQ Consult noemt deze combinatie van communicatiekwaliteiten het ‘PQuotiënt’

P Quotiënt’ = Persoonlijk Presenteren en inleven + Performance + Public Relations

Helma Westerhof (Drs)

Eigenaar van PQ Consult


about author

Op een gevarieerd studiefundament (VWO bèta, Academie voor Fysiotherapie, doctoraal Scandinavische Taal- en Letterkunde, Communicatie, Public relations en Voorlichting, div. trainingen op gebied van Image Consultancy) richtte Helma Westerhof (1957) in 1996 bureau PQ Consult op. Voor PQ Consult geeft zij met veel plezier trainingen, nascholingen en (individuele) adviezen. Zij spreekt regelmatig op congressen, seminars en bedrijfsevenementen in binnen – en buitenland. Ook treedt zij op als dagvoorzitter.
Informatie en Afspraken:
PQ Consult, Helma Westerhof
M: 0654354017
E: info@pqconsult.nl

Wat klanten zeggen:

Contact

Communiceren met oog voor de ander...